Viden om kroppens energisystemer​

Kinesiologi:
​ALFA og traditionel behandling

Få rettet op på kroppens ubalancer

Kinesiologi bygger på den vestlige verdens viden om fysiologi og anatomi og den østlige verdens viden om kroppens energisystemer. Behandlingen fokuserer på den sammenhæng, der er imellem kroppens muskler, organer og meridiansystem.

​Meridiansystemer er de baner, der løber gennem kroppen til de indre organer og forsyner dem med energi. Nogle gange opstår der blokeringer i banerne, så energien ikke kan flyde frit, og der opstår psykiske eller fysiske lidelser. Hvis der er for meget eller for lidt energi i den pågældende meridian, er der tale om en ubalance, og det kan kinesiologi rette op på.

Hos Naturmedicinsk klinik Svendborg tilbyder vi dig en kinesiologisk behandling i vores klinik i Svendborg, hvor vi hver dag behandler patienter fra både lokalområdet, Nyborg, Odense og omegn samt helt fra Jylland og Sjælland. Ønsker du en pris på din behandling, kan du finde en oversigt over vores priser her.

Kontakt Naturmedicinsk klinik Svendborg

Hvis du har spørgsmål til vores behandlinger, priser eller åbningstider er du altid velkommen til at kontakte os via formularen herunder. Vi glæder os til at høre fra dig.

profil-cirkel

Skriv til klinikken her ​↷

Du er altid velkommen til at kontakte os på telefon 45 20 34 38 eller sende en e-mail til naturmedicinsk-klinik@live.dk.

​Vi glæder os til at høre fra dig.

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Vi besvarer alle henvendelser hurtigst muligt.

Alle felter markeret med * skal udfyldes.​

Brug af kinesiologi til behandling af psykisk ubalance

Med ALFA-kinesiologi arbejder vi med psykiske og biokemiske ubalancer, som har manifesteret sig på det fysiske plan så som allergi, stress og fobier. Her bruger vi kinesiologi som feedback på kroppens ubalance og afbalancerer kroppens systemer ved hjælp af ALFA-kinesiologiske teknikker.

Kinesiologisk muskeltest

En grundlæggende tanke i kinesiologien er, at alt hvad et menneske har oplevet lagres i kroppen som en slags ”kropshukommelse”, og at man kan få adgang til denne kropshukommelse via en muskeltest. Tankegangen er, at man ved hjælp af musklen kommunikerer med cellerne i kroppen uden om hjernen og talesproget.

En kinesiologisk muskeltest kan foregå på flere måder, men foregår ofte ved, at klienten holder sin arm strakt ud fra kroppen, hvorved den muskel man ønsker at teste aktiveres. Herefter nævner behandleren det, hun/han vil teste for eller lader klienten holde det produkt (f.eks. et kosttilskud), kinesiologen ønsker at teste.

Behandleren presser så let ned på klientens håndled, samtidig med at klienten skal forsøge at bevare stillingen. Hvis klienten kan holde sin arm i udgangspositionen, tolkes det som et ”ja”. Hvis armen derimod giver efter for presset, tolkes det som et ”nej”.

Nogle behandlere foretager nogle særlige indledende tests, som skal sikre, at resultaterne i muskeltesten bliver pålidelige. Blandt andet undersøges det, om klientens væskebalance er i orden. Er der ubalance, korrigeres det ved, at klienten bliver bedt om at drikke noget vand.

Den kinesiologiske muskeltest har til formål at afdække, om der er balance i energien i meridianerne. Nogle kinesiologer mener, at de ved hjælp af muskeltests kan teste, hvordan energien i kroppen reagerer på fødevarer.

Fødevaretest med udvalgte fødevarer

Under testen kan klienten få udvalgte fødevarer placeret på kroppen. Hvis testen viser, at en muskel er svagere efter berøringen med en fødevare, tolker kinesiologen det som et tegn på, at fødevaren skaber ubalance i energien i kroppen.

Hvis testen viser, at musklen er stærkere, tolker kinesiologen det som et tegn på, at fødevaren kan hjælpe med at genoprette kroppens balance.

Fysiske og psykiske symptomer på ubalancer

Fysiske og psykiske symptomer ved ubalance i kroppens energisystemer, som skyldes langvarig, kronisk og traumatisk stress:

 • ​​Muskelspændinger og hovedpine
 • ​Rygsmerter og lændesmerter
 • ​Piskesmæld
 • ​Kronisk træthed, binyretræthed
 • ​Angst
 • ​Ubalance i krop, psyke og sjæl
 • ​Kroppens manglende evne til at genvinde og bevare sundhed
 • ​Kroppens manglende evne til at komme til kræfter og styrke kroppens selvhelbredende evner
 • Overfølsomhedsreaktioner, fødevareintolerancer
 • ​Allergi
 • ​Fobier
 • ​Indlæringsvanskeligheder og ADHD​.

4 indlysende grunde

​til at vælge Naturmedicinsk klinik Svendborg

En dyberegående individuel behandling

Vi arbejder med en dyberegående behandling hver gang.

En afslappende oplevelse

Oplev en afslappende behandling.

Tillid, åbenhed og respekt

Uanset hvilken udfordring du har, tilgår vi det med tillid, åbenhed og respekt.

Et skræddersyet behandlingsforløb

Vi anvender det bedste fra de forskellige behandlingsformer, så du får et skræddersyet behandlingsforløb.

Ring: 45 20 34 38


​Åbent efter aftale

​Tirsdag: 17.00 - 21.00

Onsdag: 17.00 - 21.00

Torsdag: 17.00 -21.00

Lørdag:​ 10.00 - 16.00

Du er også velkommen til at sende os en mail:

naturmedicinsk-klinik@live.dk

Naturmedicinsk klinik Svendborg

CVR: 11023231

Toldbodvej 9, 2., 5700 Svendborg

Klik her for rutevejledning

Se vores cookiepolitik

Naturmedicinsk klinik Svendborg

Alternativ behandlling af  mennesker i alle aldre - også børn.

Samarbejdspartner

Allergikompagniet​